Οι εταιρίες Συκαρά είναι οικογενειακή επιχείρηση, με περισσότερα από 60 χρόνια παρουσίας στον χώρο των οπτικών.

Ιδρυτής της ήταν ο Iωάννης Π. Συκαράς, με πρώτο ερέθισμα για την ενασχόλησή του με την οπτική, οικογενειακές επιρροές που διατηρούνται από τις αρχές του 20ου αιώνα 

Σήμερα η εταιρεία συνεχίζει να δραστηριοποιείται στην κατασκευή - εμπορία και εισαγωγή οπτικών και οφθαλμολογικών ειδών.

 

Η εταιρία έχει την έδρα στην Αθήνα, Eυριπίδου 6, και υποκατάστημα στην Θεσσαλονίκη Ερμου 18.

Όραμα της εταιρίας είναι η καθιέρωση της ως ηγετική Ελληνική εταιρία παροχής προϊόντων  και υπηρεσιών φροντίδας όρασης .

Αποστολή μας είναι η παροχή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, τελευταίας μόδας και τεχνολογίας, παρέχοντας καλύτερη σχέση ποιότητας τιμής, για την ικανοποίηση του πελάτη. 

Αξίες μας είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη και κάθε συνεργάτη, η ακεραιότητα, η εμπιστοσύνη, και η συνεχής προσπάθεια για βελτίωση.

Το στελεχιακό προσωπικό της εταιρείας, ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της, με πτυχίο ανώτερης ή ανώτατης σχολής και μεταπτυχιακούς τίτλους σε χώρους, όπως η οπτική και η οικονομία, προσθέτει στη δυναμική της εταιρείας επαγγελματική ποιότητα, κατάρτιση και αξιοπιστία.ια βελτίωση.

Το στελεχιακό προσωπικό της εταιρείας, ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της, με πτυχίο ανώτερης ή ανώτατης σχολής και μεταπτυχιακούς τίτλους σε χώρους, όπως η οπτική και η οικονομία, προσθέτει στη δυναμική της εταιρείας επαγγελματική ποιότητα, κατάρτιση και αξιοπιστία.